Blogg

Hockeybloggen är tillbaka för att sätta tänderna i kommande vecka där Kristianstads IK ska spela två bortamatcher med start på onsdag i Västerås.

Men vi börjar med veckan som har varit och tisdagens match mot Karlskrona HK.

Tisdag 8/10 – Karlskrona HK–Kristianstads IK 4–3 efter straffar.

KIK hade stora problem mot Karlskrona HK i genrepet till Hockeyallsvenskan och Blekingelaget fortsatte att ställa till problem även i den här matchen i NKT Arena. I nästan. 58 minuter var det ett konstant tryck mot KIK-målet (Karlskrona sköt 38 skott på tre perioder). KIK tog ledningen i boxplay i slutet på första, men i andra fick hemmalaget utdelning och gjorde tre raka mål.

Det såg även ut att vi en ganska komfortabel seger för Karlskrona, men KIK-tränaren Mikael Gath gamblade i slutet med att ta ut målvakten och det fick resultat. 2–3-målet kom med 58.12 på matchuret och kvitteringen till 3–3 kom med 39 sekunder kvar.

En poäng var i hamn och KIK hade lägen att avgöra i förlängningen, men matchen till straffar och där var ändå Karlskrona HK strået vassare.

Fredag 11/10 – Kristianstads IK–Modo 2–3.

En ny härlig publikfest väntade i Kristianstad Ishall (fullsatt) och matchen bjöd verkligen på underhållning. Topptippade Modo inledde piggt, men successivt jobbade KIK sig in i matchen och Joel Werner, backen som anslöt från HC Dalen i vintras, gjorde sitt första mål för klubben. Modo kvitterade ganska omgående och en bra femminutersperiod i den andra perioden räckte för att det klassiska storlaget skulle vinna. Jonathan Johnsson och Kim Rosdahl såg till att Modo hade en 3–1-ledning inför slutperioden.

KIK reducerade på slutet och var otroligt nära att även kvittera i matchen. Men det blev inga poäng för ett vilt kämpande KIK.

Veckans bästa

Jag väljer att lyfta fram moralen som laget har visat upp i de här två matcherna. Framför allt i matchen mot Karlskrona HK där absolut ingenting talade för att KIK skulle komma tillbaka i matchen. Men det här laget ger inte upp i första läget och slutforceringen mot Modo borde också ha säkrat poäng.

Läget i truppen

I veckan har vi fått se Daniel Andersson göra comeback efter en kortare frånvaro. Dock har varken Amil Krupic eller Joel Gistedt spelat och med målvakten verkar det se ganska mörkt ut. Jag vet att klubben har sagt att målvakten missar minst en månad, men agerar man verkligen så snabbt med en ny målvakt om det inte är allvarligt? Jag tror att det kommer att dröja innan vi ser Gistedt spela ishockey igen.

Ny målvakt ja. KIK har hämtat in finske Antti Lehtonen, som spelade för Ilves i den finska högstaligan förra säsongen. Jag pratade lite med Antti i fredags, som var på plats på Modo-matchen, och han verkar väldigt glad över att få chansen i Hockeyallsvenskan.

KIK har även lånat in Kevin Wennström från Rögle. Han har spelat de två senaste matchen, men inte gjort några större avtryck.

Albin Hernod och Dennis Finn Olsson har spelat matcher med Mörrum i hockeyettan och gjort det bra.