Skador oroar och får KIK att leta nytt?

Blogg

Kristianstads IK är inne i sin kanske tyngsta period den här hockeysäsongen och laget har bara en seger de senaste åtta matcherna. Det är dags att summera en ny vecka där KIK verkligen har blandat högt med lågt.

Onsdag 27/11 – Kristianstads IK–Karlskrona HK 3–1

Kristianstads IK kom ut med en härlig energi och tryckte ner Karlskrona i ganska långa stunder i matchen. Det som stack ut var framför allt powerplay-spelet. Där har KIK inte varit särskilt vassa under säsongen, men mot Karlskrona small det till två gånger om i den första perioden. Johan Lundgren gjorde två mål i matchen och nådde en fin milstolpe i poäng i tio raka hemmamatcher. Det var viktiga poäng för KIK som minskade avståndet upp till Karlskrona.

Fredag 29/11 – Almtuna–Kristianstads IK 5–1

Kollapsen i Uppsala eller vad ska man kalla det? Jag satt och liverapporterade den här matchen och efter två perioder var jag tämligen övertygad om att KIK skulle få med sig minst en poäng från matchen. Det stod förvisso b-a-r-a 1–1 inför den tredje perioden, men spelet i framför allt mittenperioden lovade mer för KIK:s del. Därför var det som hände i tredje än mer chockerande. Jag uppträdde otroligt märkligt och gav bort flera mål till Almtuna som bara tackade och tog emot.

Jag har pratat med Mikael Gath många gånger den här säsongen, men jag har aldrig hört han så förbannad på sina spelare. Jag har svårt att inte hålla med Gath i vad han sa om laget, det var verkligen ingen höjdare och kanske till och med säsongens sämsta.

Söndag 1/12 – Kristianstads IK–Timrå 1–3

KIK tog ledningen mot Timrå och gjorde en ganska okej insats. Men det räckte inte till en ny skrällseger mot laget från Sundsvall. Timrå har lite mera spets när matcherna ska avgöras och det visade man inte minst i den här matchen. Albin Lundin, en av Timrås bästa poängplockare, dödade matchen i slutet när KIK jagade en reducering.

Veckans bästa

En vecka, likt den förra, där det är ganska svårt att utse veckans bästa, men Johan Lundgren förtjänar absolut ett omnämnande. Han nådde ju som sagt en milstolpe på poäng i tio raka hemmamatcher efter sin mål mot Karlskrona och utvecklingen på Lundgren är imponerande. Jag tror att det är ett av namnen KIK gärna vill förlänga med så snabbt som det bara går.

Veckans snackis

Här har vi egentligen två ganska stora snackisar. Den första är Herman Hanssons avstängning efter forwardens onödiga tackling i slutet på den tredje perioden i hemmamatchen mot Karlskrona HK. Hansson missade Almtuna-matchen och fick ytterligare två matcher av disciplinnämnden. Mikael Gath var efter Almtuna-matchen rätt ärlig om vad han tyckte om tacklingen från Hansson och han hade inte klagat om Hansson fått ännu fler matcher för incidenten.

Den andra snackisen, också en tråkig sådan, är bussattacken mot Timrå i söndags. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att den/de som gjorde detta borde se sig själva i spegeln. Det var verkligen inte okej när det hände uppe i Sundsvall och skulle det vara en ren hämndaktion så är det sanslös dagisnivå. Det drar KIK i smutsen läste jag någon som skrev på twitter och jag kan bara hålla med.

Läget i truppen

KIK har ett ganska tufft skadeläge inför Tingsrydsmatchen på onsdag. Sedan tidigare saknas målvaktsduon Robin Wallin och Joel Gistedt. Även Kalle Miketinac är borta sedan tidigare och nu kan man också räkna bort Anton Heikkinen från truppen. Heikkinen drog på sig en hjärnskakning mot Almtuna och missar mest troligt matchen mot Tingsryd. Även Herman Hansson är borta den matchen på grund av sin avstängning.

Dennis Finn Olsson har tagit Hanssons plats i de senaste två matcherna och lär fortsätta spela. Men sen då? KIK har hört av sig till Olle Liss, senast i Österrike, men Gath var inte särskilt hoppfull där. Det lär dock jobbas på något namn till onsdagens match.

Interna poängligan topp 5 (mål+assist)

Vi har en ny sheriff i stan – eller inte. Johan Lundgren är dock ensamt i topp efter en stark poängvecka.

1. Johan Lundgren 9+8, 17 poäng.
  2. Fredrik Hansson 5+11, 16 poäng
  3. Amil Krupic, 3+12, 15 poäng.
  4. Dennis Svensson 5+9, 14 poäng.
  5. Erik Santesson 4+7, 11 poäng.

Kommande vecka– nytt ”derby”

Två matcher på spelschemat där hemmamatchen och ”derbyt” mot Tingsryd är först ut på onsdag. Återigen kolliderar matchen med IFK Kristianstads match mot IFK Ystad, vilket kanske gör att det kommer några färre än vad man hoppas på. Just publiksiffran är något som har varit lite upp och ner under säsongen. I söndags var det drygt 1 400 på plats och det kan jag tycka är ganska lite mot ett lag som Timrå. Vad tycker klubben om det egentligen? Håll utkik i tidningen och på webben senare under veckan.

På söndag sedan väntar en riktigt tuff bortamatch mot BIK Karlskoga. Störst poängchans så klart redan på onsdag.